söndag 14 april 2013

En rulle


Ikväll blev det egengjord "typ-kebabrulle" här hemma. Ruccola, tomat, gurka, rödlök, fetaost. Jag hade fläskkotletter i frysen, så dessa skar jag i tunna skivor, stekte med lite salt och peppar. Skulle säkert bli lika gott med kyckling eller så.

Så här gör du brödet:

25 gram jäst
3,75 dl vatten, fingervarmt
3 msk olja, Olivolja eller rapsolja
1 tsk salt
9,5 dl mjöl

Smula jästen och lös upp i vattnet. Tillsätt sedan olja och salt och tillslut mjölet.
Knåda degen tills den är smidig.
Låt degen jäsa i 40-60 min.
Kavla ut degen så tunt du kan! Grädda sedan i mitten av ugnen.

225 grader i 5-10 min, håll koll! Brödet blir lätt för hårt.

- Smaklig måltid!
 Foto: Cecilia Lundin

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar