torsdag 25 april 2013

Pitabröd till middag ikväll?


Pitabröd med köttfärs stekt i paprikakrydda. Till detta fetaost, tomat, gurka och ruccola. Kan vara gott med en dressing också, jag tog bara cream fraiche och rev i lite vitlök, salt och peppar.

För att baka dina egna pitabröd behöver du:
25 g jäst
5 dl vatten
1.5 msk salt
1 msk honung
2 msk olivolja
13 dl vetemjöl 

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt, 37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör med träslev tills all jäst har lösts upp.
2. Tillsätt sedan resten av vattnet samt salt, honung och olivolja. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Tillsätt resten av mjölet vid behov (det märks när degen börjar släppa från kanterna att mjölmängden är tillräcklig).
3. Låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 8 bitar.
4. Forma bitarna till runda bollar. Kavla ut till runda kakor, cirka 10 centimeter i diameter.
5. Lägg bröden på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 8 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

- Smaklig måltid :)
Foto: Cecilia Lundin
Recept: recept.nu

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar