Pitabröd med köttfärs stekt i paprikakrydda. Till detta fetaost, tomat, gurka och ruccola. Kan vara gott med en dressing också, jag tog bara cream fraiche och rev i lite vitlök, salt och peppar.
För att baka dina egna pitabröd behöver du:
25 g jäst
5 dl vatten
1.5 msk salt
1 msk honung
2 msk olivolja
13 dl vetemjöl
Gör så här:
1.
Smula ner jästen i en bunke. Värm
vattnet tills det är fingervarmt, 37 grader. Häll lite av vattnet i
bunken och rör med träslev tills all jäst har lösts upp.
2.
Tillsätt sedan resten av vattnet samt
salt, honung och olivolja. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta
degen smidig i maskin eller för hand. Tillsätt resten av mjölet vid
behov (det märks när degen börjar släppa från kanterna att mjölmängden
är tillräcklig).
3.
Låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme. Sätt
ugnen på 250 grader. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i
8 bitar.
4.
Forma bitarna till runda bollar. Kavla ut till runda kakor, cirka 10 centimeter i diameter.
5.
Lägg bröden på en bakplåt med
bakplåtspapper och grädda i cirka 8 minuter. Låt dem svalna på ett
galler under bakduk.
- Smaklig måltid :)
Foto: Cecilia Lundin
Recept: recept.nu
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar