fredag 3 maj 2013

Kakor

  • 150 g smör, gärna saltat rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 1 dl hasselnötter grovt hackade 
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad grovhackad

Gör så här

  1. Rör smör och socker krämigt. Blanda i de torra ingredienserna och den hackade chokladen och hasselnötterna.
  2. Forma till bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
  3. Grädda i ca 15 min i 175 grader (vanlig ugn), de ska ha fått en ljust gyllene färg.

    - Lyckades bränna en plåt och grädda en rätt för länge. Ebba kallade. Men goda blev de, de som överlevde ;) Tänkte ge dem ett försök till imorgon.
    Foto: Cecilia Lundin

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar