söndag 9 februari 2014

EKO ♡


Sedan några månader tillbaka har vi tagit en rejäl helomvändning när det gäller vår mat här hemma. Vi handlar nu mera så mycket ekologiskt vi bara kan. Finns de varor vi vill ha inte som ekologiskt alternativ, så blir det faktiskt oftast att vi skippar att köpa det. Det känns verkligen kanon och har också lett till att vi handlar hem mindre skit ... förr gick tankarna lite så här när jag handlade "mm, det kan va gott att ha hemma ... och den där vore ju lite kul ..." vilket också ledde till att mycket mat slängdes. Nu handlas det som ska ätas och inte mycket mer.

Kött är något både jag och karln verkligen gillar, MEN det tummas aldrig mer på om vi köper ekologiskt eller ej. Och kyckling, som vi förr åt mer eller mindre varje dag, har vi inte ätit på lääänge nu. Dock hoppas jag snart att coop får in Bosarps kyckling, den enda ekologiskt producerade kycklingen i Sverige. Jag pratade med ansvarig i vår butik här om dagen, som sa att de snart skulle få in det igen :) Kanon!
- Vi har dessutom bestämt oss för att äta minst en middag, helst två, helt vegitariska i veckan. Känns som vi tagit bra steg här hemma senaste tiden :)
Foto: Cecilia Lundin

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar