tisdag 25 februari 2014

Middagstips!


För ett tag sedan bjöd Jessie mig på en liknande lunch, så satans gott! Har varit sugen på denna rätt sedan dess, så igår fick det bli just den.. eller ja, jag hittade väl på själv vad jag trodde var receptet, gott vart det i alla fall :)

Du behöver:
  • Ekologisk lax, en filé per person.
  • Ekologiskt Basmatiris
  • En ekologisk lime
  • Ekologisk soja
  • Ekologisk cream Fraiche
  • Ekologiska esamfrön
  1. Koka riset
  2. Skär upp lax i mindre bitar, ner i en skål, i med en skvätt soja och pressa i lite lime. Rör om så all lax kletar till sig. Låt stå medan du gör det andra. 
  3. Blanda ihop cream fraich med samma sak, pressad lime och soja. Allt efter tycke och smak, smaka av! :)
  4. När riset är klart så slänger du ner laxen i stekpannan. Nu vräker du över massa smarriga sesamfrön. Jag steker laxen rätt hårt, men det är så klart också helt enligt tycke och smak :)
- Sen är det bara att avnjuta! Muuumma!

Foto: Cecilia Lundin

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar