lördag 6 juni 2015

Det är alltså hit vi "ska ta vägen"Det är många som skrivit och undrat ... Så, ja, vi ska alltså flytta tillbaka till Dalarna :) Vi köper Johans farmors hus. Det är en stor gräsmatta, två logar med oändliga möjligheter och ett rött hus med vita knutar. På gården växer det syrener, äppelträd och vinbär. Det finns mycket att ta hand om och att sätta tänderna i, men vi är mer än laddade!

Detta känns så himla roligt och helt klart speciellt. Johans farmor har bott i huset sedan det byggdes, då var hon 10 år. Hon flyttade in till Säter några år, men tog sedan över huset. 
Hon har berättat massor om hur dom använt uthusen, logarna och potatiskällaren i huset. Senast igår frågade jag henne om vad de använt en fin trätunna till som jag hittade i en av logarna "den hade vi mjöl i, den stod i spannmålsboden". Känns så magiskt att stå där och fundera på om man kanske kan planera i denna fina tunna, och samtidigt stå och prata med farmor som haft den som bruksföremål för en herrans massa år sedan!

Spannmålsboden står idag på granngården, tomten styckades nämligen av på 80-talet då Johans föräldrar byggde sitt hus. Spannmålsboa är idag inredd och bebodd av Johans bror.
Med andra ord kommer Ebba och Elsa kunna springa över sin gård och in till farmor och farfar, känns fint! Det fiffiga med gårdarna är att logarna ligger precis emellan, vilket gör att vi får vara ifred från varandra om vi vill men ändå har så nära till varandra.

- Sälvklart kommer jag sakna min familj massor, inte minst min syster. Men denna chans var alldeles för bra och gynnande för vår lilla familj för att tacka nej. Vi flyttar till ett hus och en gård som ligger så som vi önskar, med en personlig historia. Dessutom ger vi oss som familj så mycket mer tid tillsammans i och med att Johan slipper sina 2-3 timmars pendlingstid han haft varje dag. Jag ska försöka hålla bloggen igång nu, så ni får följa oss in i detta projekt :) Välkomna!
Foto: Cecilia Lundin

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar