måndag 10 februari 2014

Gårdagens sanslöst goda middag

Till tzatzikin rev jag gurka och vitlök, på med lite peppar, salt och en skvätt olivolja. Sen blandas allt ihop med ekologisk cream fraiche - Busenkelt!

Köttfärsbiffar, fyllda med tomat och halloumi. Till detta hade vi tzatziki, halloumi, grönsaker och matvete.. sååå gott!

För fyra portioner behöver du:

  • 500 g ekologisk köttfärs
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1 - 1 1/2 msk hackad ekologisk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 125 g ekologisk halloumiost
  • 2 ekologiska tomater
  • 1 msk ekologisk olivolja 
  1. Blanda köttfärsen med ägg, timjan, salt och peppar. Skär osten i skivor. Skölj och skiva tomaterna.
  2. Dela färsen i 8 bitar (för 4 port). Platta ut varje bit till en tunn biff. Fördela ost och tomatskivor på hälften av biffarna.
  3. Lägg på resterande biffar och tryck till noga runt kanterna. Pensla biffarna med oljan. Grilla biffarna 6-8 min per sida. (Jag stekte dem i stekpannan, blev kanon!)
- Självklart använde vi bara ekologiska ingredienser. Bortsett från enstaka kryddor. Men när de tar slut, byts även dem ut till ekologiskt alternativ :)
Foto: Cecilia Lundin

1 kommentar :

  1. Haha vilket sammanträffande, här blev det ekologiska biffar idag :D

    SvaraRadera