Till tzatzikin rev jag gurka och vitlök, på med lite peppar, salt och en skvätt olivolja. Sen blandas allt ihop med ekologisk cream fraiche - Busenkelt! |
Köttfärsbiffar, fyllda med tomat och halloumi. Till detta hade vi tzatziki, halloumi, grönsaker och matvete.. sååå gott!
För fyra portioner behöver du:
- 500 g ekologisk köttfärs
- 1 ekologiskt ägg
- 1 - 1 1/2 msk hackad ekologisk timjan
- 1 tsk salt
- 1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
- 125 g ekologisk halloumiost
- 2 ekologiska tomater
- 1 msk ekologisk olivolja
- Blanda köttfärsen med ägg, timjan, salt och peppar. Skär osten i skivor. Skölj och skiva tomaterna.
- Dela färsen i 8 bitar (för 4 port). Platta ut varje bit till en tunn biff. Fördela ost och tomatskivor på hälften av biffarna.
- Lägg på resterande biffar och tryck till noga runt kanterna. Pensla biffarna med oljan. Grilla biffarna 6-8 min per sida. (Jag stekte dem i stekpannan, blev kanon!)
Foto: Cecilia Lundin
Haha vilket sammanträffande, här blev det ekologiska biffar idag :D
SvaraRadera