Igår kväll bakade jag tekakor. Så nu ska jag och lillfröken avnjuta en riktigt smarrig frulle :)
För att baka 10 kakor behöver du:
- 5 dl ekologisk mjölk
- 4 dl ekologisk havregryn
- ½ msk salt
- 1 msk ljus sirap
- 150 g ekologiskt smör
- 25 g färsk jäst
- 8-9 dl ekologiskt vetemjöl
- Värm mjölken till 50 grader och häll i havregrynen, salt och sirap. Låt blandningen stå och svälla i ungefär 20 minuter.
- Smält smöret och rör sedan ner det i blandningen.
- Smula ner jästen och blanda ordentligt.
- Tillsätt vetemjölet lite i taget.
- Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storkek i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Knåda ut degen på ett mjölat bakbord, dela upp den i tio bitar och forma till runda kakor.
- Nagga med en gaffel och låt jäsa under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i 30 minuter.
- Grädda tekakorna i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Foto: Cecilia Lundin
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar