onsdag 19 februari 2014

Kvällsbestyr


Igår kväll bakade jag tekakor. Så nu ska jag och lillfröken avnjuta en riktigt smarrig frulle :)

För att baka 10 kakor behöver du:
  • 5 dl ekologisk mjölk
  • 4 dl ekologisk havregryn
  • ½ msk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 150 g ekologiskt smör
  • 25 g färsk jäst
  • 8-9 dl ekologiskt vetemjöl
  1. Värm mjölken till 50 grader och häll i havregrynen, salt och sirap. Låt blandningen stå och svälla i ungefär 20 minuter.
  2. Smält smöret och rör sedan ner det i blandningen.
  3. Smula ner jästen och blanda ordentligt.
  4. Tillsätt vetemjölet lite i taget.
  5. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storkek i 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Knåda ut degen på ett mjölat bakbord, dela upp den i tio bitar och forma till runda kakor.
  8. Nagga med en gaffel och låt jäsa under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i 30 minuter.
  9. Grädda tekakorna i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
- Leilas recept, mycket goda! :)
Foto: Cecilia Lundin

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar