fredag 25 december 2015

Kvällen innan julafton, var min och Johans julafton


I början av december beställde jag och Johan nya täcken, kuddar och bäddmadrasser till tjejerna. Till oss själva beställde vi två kuddar var, samt nya täcken. Detta är något vi läääänge planerat och det känns så skönt att vi äntligen kom till skott. Samma sak gäller vår nya säng, även den ett välplanerat inköp. Sängen vart tillslut en Carpe Diem från sova, svensktillverkad med nästan bara naturmaterial och Svanen- samt ökotexmärkning. 
Hur som helst ville vi ha naturmaterial i täcken och kuddar med. Vi letade länge och jämförde diverse butiker. Men tillslut blev tyska allnatura.de vårt val. med hjälp av google translate tog vi oss relativt lätt genom beställningen. Det tog rätt exakt tre veckor att få hem varorna till dörren.

Vi valde aningen tunnare täcken till tjejerna, med bomullsstoppning. Även våra har bomullsstoppning men är aningen tjockare. Täckena går att tvätta i 60 grader, känns vettigt med småbarn i huset. 
Kuddarna valde vi likadan till både tjejerna och oss. Det fiffiga med dessa är att man plockar ur önskad mängd bomull för att få en plattare eller mer välfylld kudde. Kanon! Kuddarna har ett tjockt överdrag som går att tvätta i 60 grader. 

Vi har länge funderat över vad tjejerna ska ha för madrasser. De har varsin blocketfyndad MINNEN säng från IKEA. Växasängar i stål. Hur som helst så valde vi tillslut att behålla deras madrasser från IKEA men så köpte vi varsin bäddmadrass i ekologisk bomull. Dessa är i full sänglängd men vi drar ner överflödet längst upp vid huvudänden, under sängen.

- Eftersom tjejerna tidigare haft sina små täcken lyxade jag till det med att införskaffa nya sängkläder, dessa hittade på Ellos i 100% bomull. 
Foto: Cecilia Lundin

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar