tisdag 4 mars 2014

Fettisdagen


Idag har jag som många andra bakat semlor, smarrigt värre! Karln som inte är så förtjust i mandelmassa fick ekologisk jordgubbssylt i sin. Min kära far var här en sväng på en kopp kaffe, så han fick  med sig ett par semlor hem. Dessa gjorde jag hallongrädde till :)
 
Vetebullar
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 3 dl ekologisk mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 1 1/2 dl ekologisk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g ekologiskt mjukt smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • 11-12 dl ekologiskt vetemjöl special
  1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
  3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. 
  4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
  5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut till önskade bullar. 
- Hoppas ni också fått er någon smarrig semla idag! :)
Recept från Leila.se
Foto: Cecilia Lundin

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar