Idag har jag som många andra bakat semlor, smarrigt värre! Karln som inte är så förtjust i mandelmassa fick ekologisk jordgubbssylt i sin. Min kära far var här en sväng på en kopp kaffe, så han fick med sig ett par semlor hem. Dessa gjorde jag hallongrädde till :)
Vetebullar
- 1 msk kardemummakärnor
- 3 dl ekologisk mjölk
- 50 g färsk jäst
- 1 1/2 dl ekologisk strösocker
- 1/2 tsk salt
- 150 g ekologiskt mjukt smör
- 1 ekologiskt ägg
- 11-12 dl ekologiskt vetemjöl special
- Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
- Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
- Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut till önskade bullar.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar